Äitin 60v synttärit tänään!

Herättiin joskus 8 jälkeen. Aamupalalle päästiin vasta 9.30. Aamupala tarjottiin viereisessä ravintolassa. Aamupalaan sisältyi 1 juoma, 2 paahtoleipää jonka päälle oli hilloa, voita sekä juustoa ja kinkkua. Siihen kuului myös 2 paistettua munaa.

Aamupalan jälkeen lähdettiin liikkeelle. Kävimme ostamassa päivän kulkulipun juna-aseman vierestä. Lipun osto oli todella helppoa ja nopeaa.

Siitä lähdimme metrolla katsomaan Anne Frankin taloa. Sinne oli suht helppo löytää ja museoon oli pitkä jono. Kävimme vain katsomassa taloa ja jatkoimme matkaa. Menimme katsomaan Amsterdam kirjaimia. Siinä samassa oli Van Gogh museo ja jotain muita museoita. Jonotettiin ehkä 10min lippuja, kunnes tajusimme että päivän liput oltiin jo myyty ja että netistä olisi pitänyt ostaa lippu. No kävelimme hetken ja löysimme aivan ihanan kohdan, jossa kasvoi melko tiheään jotain kukkivia puita. Oli todella nättiä.

Lähellä näimme mielenkiintoisen taidenäyttely/museon. Moco museo. Siellä oli esillä BANKSYn ja Roy Lichtensteinin teoksia. Ja ne oli aivan älyttömän ihania! Äitikin tykkäsi.

Tämän jälkeen hyppäsimme raitsikkaan ja menimme katsomaan tuulimyllyä, joka on lähellä keskustaa. Siellä ei ollut kyllä mitään muuta näkemistä, joten hyppäsimme takaisin raitsikkaan ja menimme Dam:iin. Siellä menimme syömään KFC:hen! Oi että oli hyvää. Tämän jälkeen mentiin Madame Tussauds:iin. mintulla oli muropaketista otettu alennuskuponki, jolla saatiin 50% alennus. Säästetiin paljon rahaa. Se oli tosi kiva paikka. Tosin verrattuna New Yorkiin, niin oli ehkä vähän huonompi. Mutta kiva kuitenkin ja äiti tykkäs. Damin aukiolla päätin että haluan maistaa silliä mikä on kuulemma kuuluisa Hollantilainen ruoka. Maistoin 2 palaa ja oli pakko heittää pois, kun oli niin pahaa xD hyi.

Siitä lähdimme kävelemään ja poikkesimme katsomaan vaatekauppaan millaista siellä on. Äiti ja Minttu molemmat löysivät jotain. Tämän jälkeen mentiin Body Worldsiin. Aika kiva oli. Vähän vaan oli huono kun aiheeseen liittyvä englanti on melko heikko.

Tämän jälkeen käveltiin kauppoja katsellen takaisin hotellille.

Tälle päivälle oli luvattu sadetta, mutta muuten ei satanut eikä ollut kylmä, mutta kävellessämme takaisin hotellille alkoi hieman tihkuttaa.

Hotellille päästyämme ostimme katutasossa olevasta pizzeeria/leipomosta vohvelileivokset äitin synttäreiden kunniaksi. Söimme ne huoneessamme ja sanoisinko ettei ollut niin hyvää miltä näytti. Hieman kuivahkoa ja ylimakeaa.

Ja taas aikaisin nukkumaan.